חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

השתלת עצם

השתלות שיניים חוללו מהפכה של ממש בתחום רפואת השיניים המודרנית. ההשתלות מאפשרות דרך יעילה ובטוחה להחליף שיניים הרוסות בגלל זיהום, עששת, וכדומה. יתרון בולט של שתלים הוא, שבניגוד לשיניים תותבות או גשרים, השתל מחובר ישירות לעצם הלסת ועל כן אינו נסמך על שיניים טבעיות וכך נמנעת הפגיעה בהן. מתי נכנס לתמונה הליך של השתלת עצם? הליך זה מתבצע כאשר אין מספיק עצם בלסת כדי לתמוך בשתל.

השתלת עצם בחניכיים

מהי השתלת עצם?

כאמור, השימוש בהשתלת עצם נעשה כאשר אין מספיק עצם בלסת על מנת לתמוך בשתל. זהו הליך כירורגי שבו מורכבת עצם לתוך הלסת בפה. העצם תהווה את הבסיס שאליה יחובר השתל. העצם המושתלת מספקת תמיכה טובה לשתל ומאפשרת יציבות לשן החדשה. בנוסף, נעשה שימוש בהשתלת עצם בלסת כשרוצים לאחות עצמות שבורות או סדוקות. העצם המושתלת מסייעת לעצמות החדשות לצמוח, מעבה את הלסת ותורמת לשיקום רכס הלסת.

הצורך בהשתלת עצם עולה, במקרים רבים, בבדיקה המקדימה לפני התקנת שתלים דנטליים. אז מתברר כי נדרשת פעולה נוספת הנקראת השתלת עצם. הסיבה להשתלת עצם יכולה להיות כי נפח העצם הקיים באזור השתל המתוכנן אינו מספק או שאיכות העצם אינה מספקת עקב תהליך ריפוי חלקי לאחר העקירה.

השתלת עצם בחניכיים – נקודות חשובות שכדאי להכיר 

הליך השתלת עצם בלסת נחשב לנפוץ יחסית בקרב כל מי שמעוניין לבצע השתלת שיניים. עם הגיל ישנה ירידה טבעית בעצם הלסת, לכן לא פעם יש צורך להשתיל עצם נוספת, על מנת להבטיח את קיבועו של השתל.

הדבר נכון במיוחד, כאשר יש צורך במספר שתלים דנטליים, המצריכים כמות מוגברת של עצם. באמצעות שימוש בטכניקות מתקדמות וטכנולוגיות חדשניות, ניתן להבטיח לעצמכם הליך מהיר ויעיל יותר, הכולל זמן החלמה מהיר יותר וכמות מינימלית של אי נוחות. יש לזכור כי הצלחת השתל הדנטלי תלויה בחוזק ובבריאות של עצם הלסת, מאחר והיא אחראית על הקליטה והקיבוע שלו.

שתל שלא יהיה מקובע ויציב, לא יוכל להידמות לשן מקורית, המשמשת את בעליה לצורך לעיסת המזון. לכן מי שמעוניין להבטיח לעצמו שקט נפשי לאורך השנים, יצטרך לרוב לבצע השתלם עצם, כטיפול מקדים להשתלת שתלים דנטליים.

מתי מבצעים השתלת עצם?

פעולת השתלת העצם מבוצעת במהלך העקירה, במהלך התקנת השתל הדנטלי או לפני התקנת השתל הדנטלי וזאת כתלות בכמות עצם הקיימת באתר המתוכנן להשתלה.

ניתוח השתלת עצם

ניתוח השתלת עצם יכולה להתבצע בממד האופקי כאשר העצם צרה מדי, בממד האנכי כאשר העצם קצרה מדי או בשני הממדים.

במידה ולא נעשתה השתלת עצם מידית ביום העקירה תבוצע במידת הצורך השתלת עצם “מאוחרת” שמשמעותה השתלת עצם מספר שבועות או חודשים לאחר העקירות. ישנם מקרים בהם ניתן להתקין שתלים מידית במהלך בניית עצם הרכס, אחרת יש לחכות לסיום תקופת ההחלמה שאורכה 6-12 חודשים.

סוגים של השתלות עצם

הפעולה השכיחה ביותר להשתלת עצם נקראת "רגנרציית עצם מודרכת" או Guided bone regeneration וכוללת שימוש בתחליף עצם מסחרי בצורת גרגירים, ממקור אדם או בע"ח (לרוב פרה) שעוברים תהליכי עיבוד מתאימים כדי למנוע העברת מחלות. לעיתים תעורבב עם תחליף העצם גם עצם עצמית "הנקצרת" מהמטופל במהלך הניתוח מאתר ההשתלה. בנוסף לחלקיקי עצם מבוצע שימוש ביריעת קולגן הנקראת ממברנה ותפקידה לחצוץ בין אתר השתלת העצם לרקמה הרכה וכך לאפשר בנייה של עצם חדשה. ברוב המקרים יבוצע שימוש בממברנה נספגת אך במקרים בהם בוצע שימוש בממברנה לא נספגת יהיה צורך להוציאה במהלך הפעולה לחשיפת או התקנת השתלים.

מה כדאי לדעת לגבי השתלת עצם?

כדאי לדעת כי טיפול השתלת עצם בלסת אינו ייעודי רק כטיפול מקדים להשתלת שיניים, אלא ניתן להשתמש בו לצורך טיפול מניעתי, כאשר יש צורך בעקירת שן. חשוב להבין כי לאחר עקירת שן נוצר שקע על פני העצם, לכן ללא טיפול מניעתי, עלולה להתרחש נסיגת עצם, שתקשה בעתיד על השתלת שתל דנטלי.

מעבר לכך, חשוב להבין כי תהליך ספיגת ונסיגת עצם עלול להתרחש כתוצאה ממחלת חניכיים או זיהום בעצם הלסת, פגיעה בעצם כתוצאה מטראומה או תאונה, או לחילופין, גנטיקה בעייתית.

לכן חשוב לבחור ברופא שיניים המתמחה בתחום, על מנת להבטיח לעצמכם השתלת עצם יעילה, המותאמת ספציפית למצב החניכיים שלכם.

השתלת עצם לצורך ביצוע שתל

אנשים רבים נאלצים לעבור הליך השתלת עצם בחניכיים לצורך התקנת שתל דנטלי. במקרים רבים בבדיקה המקדימה לפני התקנת שתלים דנטלים מתברר כי נדרשת פעולה נוספת הנקראת השתלת עצם.

הסיבה להשתלת עצם יכולה להיות כי נפח העצם הקיים באזור השתל המתוכנן אינו מספק או שאיכות העצם אינה מספקת עקב תהליך ריפוי חלקי לאחר העקירה. לצורך כך, חשוב לבחור ברופא שיניים מקצועי ומיומן, שיהיה מסוגל לבצע את השתלת העצם בצורה המתקדמת והיעילה ביותר.

חשוב לדעת כי ניתן היום לבצע סוגים שונים של השתלת עצם, לכן יש לוודא מראש כי מדובר על רופא מנוסה ומיומן, שיוכל להתאים את סוג ההליך האידיאלי ביותר עבורכם. זוהי הדרך היחידה להבטיח לעצמכם שתל דנטלי יציב לאורך השנים והימנעות מסבל עתידי וטיפולים מיותרים.

אנו במרפאה של ד"ר גיל סלוצקי נשמח לספק לכם טיפולי השתלת עצם בחניכיים בשיטות המתקדמות והיעילות ביותר. ד"ר סלוצקי הינו מומחה לפריודונטיה ונחשב לאחד הרופאים המובילים ביותר בתחום של טיפולי חניכיים והשתלות עצם בחניכיים.

השתלת עצם סיכונים ותופעות לוואי

לאחר השתלת עצם מתחיל שלב ההחלמה, במהלכו מגיעים לביקורת אצל הרופא המטפל. הרופא יבדוק שהכל תקין וכי גם העצם וגם השתל מצויים בהליך החלמה ואיחוי.

תופעות הלוואי להשתלת עצם דומות להתקנת שתל דנטלי אך לעיתים קרובות הן חריפות וממושכות יותר בעיקר בכל הנוגע לנפיחות ושטפי דם תת-עוריים.

כבכל הליך כירורגי קיים חשש לזיהום וכיאה למקרים של השתלת גופים זרים ייתכן מצב בו הגוף דוחה את השתל. במקרה שבו הגוף דוחה את השתל יורה הרופא על הוצאת העצם המושתלת ויבצע את ההליך שוב.

השתלת עצם במרפאתנו

יש לכם שאלות נוספות בכל הנוגע להשתלות עצם בחניכיים? אנו במרפאה של ד"ר גיל סלוצקי נשמח להציע לכם הליך השתלת עצם בטכנולוגיה המתקדמת ביותר ובשיטות היעילות ביותר עבורכם. למידע נוסף, צרו קשר או חייגו – 073-7577025

תפריט נגישות

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא

054-4685353